Mont Saint JAcques

Onze troeven

Paarden

Je moet geen paardenliefhebber zijn om te kunnen genieten van de paarden die meestal in de weiden voor- en achteraan de vakantiewoning staan te grazen. Het straalt iets uit, kracht en rust tegelijk. De tuin grenst direct aan de grote paardenwei, wat een extra dimensie aan het uitzicht geeft. Tussen haakjes, deze paarden zijn van de buurman en die organiseert ook begeleide ritten te paard in de omliggende bossen, zie…

Voor de kinderen:

Buiten:

  •   Een tuin van 2.000m²
  •   Daaraan een privébos van 3Ha (30.000m²)
  •   Een volleybalveld
  •   Een minivoetbalveld van 35x16m
  •   Een jeu-de-boulesbaan
  •   Een minispeeltuin voor de kleinsten

Binnen:

  •   Groot binnenzwembad
  •   Aparte speelruimte met zithoekje, air hockey en kickertafel
  •   Kleine bioscoop

Vogels

Door zijn ligging op een hoge en rustige plek in de Ardennen, te midden van bossen en weiden, is de omgeving van het vakantiehuis een paradijs voor vogels. Alleen al in de tuin krijg je er heel wat te zien, terwijl boven je hoofd grote roofvogels als de buizerd en de rode wouw (de grootste in België broedende roofvogel) zweven, op zoek naar prooi. Met een beetje geluk zie je zo’n roofvogel naar een prooi duiken, soms gevolgd door een aanval van een concurrent die de prooi probeert in te pikken… Spectaculair

Omdat de vakantiewoning gesitueerd is in het oostelijk deel van de Ardennen, liggen we pal onder de route van de kraanvogeltrek tussen Noord-Afrika/Zuid-Spanje en Scandinavië. Van half oktober tot half december en van eind februari tot half maart komen ze geregeld overgevlogen, in groepen van soms meer dan 200 vogels. Sommige dagen komen er zelfs drie of vier vluchten over. Door hun typische roep hoor je ze al van ver aankomen, als aankondigers van de lente of herfst.

Stilte

Stilte, zalig… Hoewel het met grote groepen wat moeilijker kan zijn om ze te vinden, is het toch de moeite om er naar op zoek te gaan. De vakantiewoning ligt op een plek met heel weinig menselijk lawaai: er passeren maximaal een paar auto’s per uur, die je sowieso amper hoort vanuit de tuin, en ook vliegtuigen hoor je maar zelden. Maar verder is het zeker de moeite om even een moment van stilte op te zoeken, in de tuin of op een van de verdoken zitplekjes in het bos, en een moment tot rust te komen met alleen het geluid van de natuur om je heen.

Privébos

Naast een grote tuin is er aan de vakantiewoning ook nog ons eigen privébos van 3 hectare (30.000m²). In de zone tussen tuin en bos liggen een jeu-de-boulesbaan, een volleybalveld, een picknikweitje in de schaduw en een minivoetbalveld van .. x .. m. En dan is er nog het bos zelf waarin het zalig kampen bouwen of verstoppertje spelen is, een plek vol avontuur die de kinderen zich nog lang zullen herinneren! Build a rocket, boys!

Bedrijven kunnen dit privébos natuurlijk perfect gebruiken voor allerhande teambuilding activiteiten…

Yoga, natuur en rust

Door zijn unieke ligging leent het vakantiehuis zich prima voor yoga-, relaxatie- en bezinningsweekends. De grote salon kan leeggemaakt worden waardoor er een prachtige ruimte van 85m² vrijkomt, met hoog plafond onder de nok van het dak, vloerverwarming en houten vloer, en grote panoramische ramen. Perfect voor yogasessies en aanverwante. Bij mooi weer kan dit ook buiten: het is er stil, en in de tuin en het privébos zijn voldoende vlakke en open plekken om in volle natuur te bezinnen of ontspannen. En dan zijn er nog het zwembad en de grote sauna, die het plaatje voor een geslaagde relaxatietrip helemaal af maken!